** I2C OLED EKRAN KULLANIM

** BLUETOOTH KONTROLLÜ ARAÇ

 

    Kullanacağımız motor sürücü kart, iki kanallı olup kanal başına 2A akım verebilir. Bu kart iki kanallı olduğu için arabanın sağ tarafındaki 2 motoru bir kanala; sol tarafındaki motorları da diğer kanala bağlayacağız.

Bağlantıları adım adım görelim.


Malzemeler

•Arduino UNO

•Çok Amaçlı Robot Platformu

•L298N Voltaj Regülatörlü Çift Motor Sürücü Kartı

•HC06 Bluetooth Modülü

•Pil

Jumper Kablo

•Telefon


İlk olarak Arduino ile HC-06 Bluetooth modülü arasındaki bağlantıları yapalım.




    Sonra Arduino ile L298N Motor Sürücü kartı arasındaki bağlantıları yapalım.



    L298N Motor Sürücü Kartı ile DC motorların bağlantısını yapalım.




    NOT: Görsellerde iki tane pil yuvası olması kafa karıştırmasın. Pil yuvasından çıkan kabloya iki ek yaparak birini motor sürücüsüne diğerini Arduinoya bağladık.

    Not 2: Kodu Arduinoya yüklerken HC-06 Bluetooth modülünün bağlantılarını sökmemiz gerekiyor aksi takdirde hata mesajları ile karşılaşacağız.


Kod




    Kodumuz yüklendikten sonra Bluetooth Modülünü tekrar bağlayabiliriz. HC-06 Bluetooth modülünun ışıkları yanıp sönmeye başladıysa bağlantımız sorunsuz şekilde gerçekleşmiş demektir. 

    Şimdi Google Play Store’dan Arduino Bluetooth RC Car uygulamasını indirelim.Şimdi de telefon ayarlarından Bluetooth paneline girip telefonumuzu HC-06 ile eşliyoruz.Standart eşleme şifresi 1234 veya 0000 tür.Uygulama açıldıktan sonra ekranın üst tarafındaki ayarlar sekmesine girip Connect to car seçeneğini işaretliyoruz.Daha sonra HC-06 modülünü seçiyoruz.Bağlantımız gerçekleştiğinde HC-06 Bluetooth Modülü üzerindeki yanıp sönen ışık sürekli yanar pozisyona geçecektir.İşlem tmm.


Kodu İndir

Yorumlar

Yorum Gönder