** I2C OLED EKRAN KULLANIM

** GY-NEO6MV2 GPS MODÜLÜ



    GY-NEO6MV2 Yaklaşık 5 metrelik bir hassasiyete sahiptir.
Öcelikle TinyGPS++ kütüphanesini indirmemiz gerekli. Daha sonra Arduino IDE Dosya -> Örnekler -> TinyGPSPlus -> SatelliteTracker örnek kodunu açıyoruz ve
–> static const uint32_t GPSBaud = 4800; yazan satırda “4800” değerini “9600”değeri ile değiştirdikten sonra kodu Arduino’ya yüklüyoruz. 
Seri ekranda Sats= yazan kısımda modülümüzün bağlanabildiği uydu sayısını görebiliriz. Modülün kapalı alanlarda uyduları görmesi zor olacağı için açık alana koymanızı öneririz. En az 4 – 5 tane uyduyu başarılı bir şekilde görmeli. 


Özellikleri

Çalışma gerilimi : 3.3V-5V
Haberleşme Birimi: UART (RX-TX)
25x25mm Seramik Anten
Enerji kesildiğinde konfigürasyon ayarlarını EEPROM’da saklama
EEPROM için kart üzerinde pil bulunmaktadır
LED ile sinyal uyarı bilgisi
Default Baud Rate: 9600
Çeşitli uçuş kontrol modülleri ile uyumlu
Modül Boyutu: 25x35mm
Anten Boyutu: 25x25mm
VCC: Voltaj giriş pini, 5V
GND: Ground, toprak hattı.
TX: TTL Data transmission
RX: TTL Data receiving




Malzemeler:

  • Arduino
  • GY-NEO6MV2 GPS modülü
  • Jumper kablolar
Konum bilgisi almak için Dosya -> Örnekler -> TinyGPSPlus -> FullExample örnek kodunu açıyoruz ve yukarıdaki aşamada olduğu gibi 4800 değerini 9600 ile değiştirip kodu Arduino’ya yüklüyoruz. 
    Yükleme tamamlandıktan sonra Seri Ekranı açıyoruz ve yan yana duran latitude ve longitude değerlerini kopyalıyoruz. Masaüstüe gelip yeni bir Metin Belgesi oluşturuyoruz. Not Defteri ile açıp içerisine aşağıda verilen kodu yapıştırıyoruz.




latitude ve longitude yazan yerlere Seri Ekrandan kopyaladığımız sayıları yazıyoruz ve aralarına virgül koyuyoruz. Farklı Kaydet dedikten sonra dosya adının sonuna “.kml” uzantısı ekleyip kaydediyoruz. Bu dosyayı daha sonra Google Haritalar’a aktarmamız gerekiyor. Bunun için Google -> Google Haritalar -> Menü -> Yerleriniz -> Haritalar -> Harita Oluşturun -> İçe Aktar bölümüne gelip kaydettiğimiz KML dosyasını seçiyoruz. Ardından eğer koordinatları doğru girdiyseniz, modülünüzün bağlı olduğu uydu sayısına bağlı olarak 5 – 10 metre arası hata payı olan bir konum gösterecektir. Farklı konum görüntülediyseniz longitude ve latitude değerlerinin yerlerini değiştirmeniz problemi çözmenize yardımcı olacaktır.




Yorumlar